2020. gada 31. martā plkst. 11.00 paziņos Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominantus piecās kategorijās, kā arī mūža balvas un speciālbalvas ieguvējus.  

2020. gada 31. martā plkst. 11.00 aicinām uz "Ziņu depo" LALIGABA Facebook un YouTube kontos, kuros tiks straumēta preses konference. LALIGABA ekspertu komisija iepazīstinās ar labākajiem literārajiem darbiem, kas nākuši klajā aizvadītajā gadā šādās kategorijās:

labākais dzejas darbs,

labākais prozas darbs,

labākais oriģinālliteratūras darbs bērniem,

labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā un

spilgtākā debija.

Līdztekus taps zināms speciālbalvas ieguvējs par īpašu veikumu literatūrā un šī gada mūža balvas ieguvējs Latvijas rakstniecībā.

Sīkākas ziņas par nominantiem, speciālbalvas un mūža balvas ieguvēju un citām aktivitātēm laikā no š. g. 31. marta būs pieejamas mājaslapā www.laligaba.lv, kā arī LALIGABA sociālo tīklu kontos Facebook, Instagram un Twitter.

LALIGABA balvu ieguvējus aizklātā balsojumā noteiks ekspertu komisija, un laureāti tiks paziņoti īpašā LALIGABA balvu pasniegšanas literatūrē, kas būs skatāma kanālā LTV1 š. g. 30. aprīlī plkst. 21.05. Balvu ieguvēji saņems dizaina studijas "Mājo" veidoto LALIGABA lampu un naudas balvas.

Šā gada sauklis "Vienā elpas vilcienā" iemieso ideju par literatūru kā aizraujošu brīvā laika pavadīšanas iespēju un arvien pārsteidzošu radošā kustībā esošu procesu, kas līdzinās vilciena reisiem, kas dodas dažādos maršrutos, atklājot arvien jaunas pieturas un galamērķus.

Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja un 2019. gada literāro veikumu izvērtēja rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, dzejniece Anna Auziņa, rakstniece Evija Gulbe, literatūrzinātnieks un literatūrkritiķis Arnis Koroševskis, dzejniece Ieva Rupenheite, rakstnieks Pauls Bankovskis, literatūrzinātniece un skolotāja Lita Silova.

 

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

 

Par balvas norisi rūpējas un to kopīgi organizē: Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

 

Balvu atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Republikas Satiksmes ministrija, VAS "Pasažieru vilciens", Baltic International Bank, Latvijas Televīzija, raidījums "Literatūre", Latvijas Sabiedrisko Mediju portāls.

 

Sadarbojas: grāmatnīcu tīkls "Jānis Roze", grāmatnīcu tīkls "Zvaigzne ABC", dizaina studija "Mājo".

 

Informē: laligaba.lv, "Delfi", interneta žurnāls "Satori", "Kultūrzīmes", "Kultūras Diena un Izklaide", "Domuzīme", "konTEKSTS", "Punctum", Latvijas Radio, Radio NABA, literatūras un kritikas portāls "Ubi Sunt".

   

Sīkākas uzziņas:

Andra Konste

Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja

andra.konste@ventspilshouse.lv, tālr. 29207353

Dalīties