Tuvojoties savam dzimšanas datumam, "Banga" – draugu grupa, kas sava prieka pēc kopā piedzīvo tradīcijas – vēlreiz uzbriedina konceptuālā koncerta "Dibenā" repertuāru, kas izskanēs 29. februārī bārā "Autentika" (Bruņinieku ielā 2).

Programma tapa pagājušogad, sagaidot trīs gadu darbības atzīmi, un šo piedzīvojumu gribējās atkārtot, pielāgojot nostiprinātajai izpratnei par folkloras materiāliem un to vietu mūsdienu pasaulē. Koncerts atklās tā nosaukuma mītisko, tumšo pusi, taču neizpaliks arī funkcionālās – pamata noturēšanas un fundamenta meklēšanas daļa. Latviešu folklorā ir vairāki motīvi, kas ietver nokļūšanu "pašā jūras dibenā", "nogrimšanu dibenā", "izdzeršanu līdz pašam dibenam", kas, ikdienā saziedoties, piesaistīja "Bangas" dalībnieku jeb bandzenieku uzmanību, rosinot meklēt šīs lokācijas dziļāko būtību. Pārnestā nozīmē. Koncertprogramma arī tuvāk iepazīstinās ar  pašiem bandzeniekiem, atklājot, kādām mītiskām vai ne tik mītiskām nodarbēm tie mēdz nodoties. Kāda mākslas akadēmijas studente, piemēram, ikdienā skicē cilvēku dibenus, BMX profiņš mēģina uz tā nenosēsties, savukārt, kokles darinātājs pieauga, lai grebjot nesanāk caurums.

Atmosfēras baudīšana sāksies jau plkst. 22.00, lai pusnaktī varētu lustīgi saskandināt glāzes un izdzert visu līdz pašam dibenam!

Ieeja – ziedojums "Bangas" tālajiem sapņiem.

 

Vairāk informācijas: www.facebook.com/Bangafolk

Dalīties